5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:07

Cristian Diaconescu va prelua PMP

spot_img

Fostul consilier prezidențial a fost desemnat pentru a prelua PMP

Diaconescu Cristian

Fostul șef al Cancelariei Prezidențiale, Cristian Diaconescu, a fost desemnat pentru a prelua Partidul Mișcarea Populară (PMP). Decizia vine în urma rezultatelor partidului la alegerile europarlamentare – care a obținut doar 6,21%, deși se aștepta un rezultat de 11-13%. Astfel, Elena Udrea nu mai poate prelua, așa cum era prevăzut inițial, șefia PMP, potrivit unor surse, citate de stiripesurse.ro.

Fostul consilier prezidențial, înscris de curând în PMP, ar urma sa preia conducerea partidului în cadrul Congresului extraordinar, care va avea loc pe 7 iunie.

Cristian Diaconescu va candida, astfel, de unul singur la acest Congres. În cazul în care PNL și PDL vor respinge în continuare orice înțelegere cu PMP, atunci viitorul președinte al partidului va trebui să-și asume și o viitoare candidatură la algerile prezidențiale din toamna acestui an.

Pe 20 mai, fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu anunța că s-a înscris în PMP. El a fost eliberat din funcția deținută la Cotroceni în 30 aprilie, fără a se preciza clar motivul acestei decizii a lui Traian Băsescu. Cristian Diaconescu a fost numit, în mai 2012, în funcţia de consilier prezidenţial, fiind şef al Cancelariei Prezidenţiale.

D.M.