30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:39
No menu items!

Cristian David demisionează din PNL

spot_img

cristian_david

Fostul ministru delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a demisionat din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor DNA şi că are toată disponibilitatea să prezinte datele care să clarifice situaţia.

David a reacţionat astfel după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că cere de la preşedinte aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru delegat pentru românii de pretutindeni, sub acuzațiile de abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.

Am toată disponibilitatea de a pune la dispoziţie datele şi elementele necesare pentru a clarifica această situaţie şi a-mi dovedi nevinovăţia. Începând de astăzi, am renunţat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului„, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian David.

Procurorul şef al al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie referatul în vederea sesizării preşedintelui României, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

R.D.