Cristian Cioacă, adus din penitenciar la Curtea de Apel Pitești UPDATE

Cristian Cioacă, adus din penitenciar la Curtea de Apel Pitești

Cristian Cioacă, adus din penitenciar la Curtea de Apel Pitești

Poliţistul Cristian Cioacă a fost adus, luni, la Curtea de Apel Piteşti, care va judeca recursul formulat de acesta la decizia Tribunalului Argeş privind legalitatea măsurii de arestare preventivă în dosarul în care este cercetat pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Recursul va fi judecat de un complet al Secţiei Penale a Curţii de Apel Piteşti, începând cu ora 12.00, iar decizia va fi definitivă. Poliţistul Cristian Cioacă a fost adus, luni, la Curtea de Apel Piteşti, de la Penitenciarul Colibaşi.

Dosarul în care Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, va fi judecat la Tribunalul Argeş, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 4 martie. Dosarul a fost repartizat completului 4 – fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş, iar Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei, s-au constituit părţi civile în proces.

UPDATE

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis că polițistul Cristian Cioacă va rămâne în arest. Judecătorii au menţinut, astfel, decizia Tribunalului Argeş privind legalitatea măsurii de arestare preventivă în dosarul în care Cioacă este cercetat pentru omor calificat şi profanare de morminte.

“Vreau să fiu judecat în libertate, sunt nevinovat. De cinci ani m-am prezentat mereu în faţa instanţelor, nu m-am sustras niciodată. Vreau să fiu judecat în libertate pentru că doresc să fiu un ajutor pentru familia mea, şi nu o povară, ca acum”, a spus Cristian Cioacă în fața instanței. Pledoaria sa nu i-a convins însă pe magistrați.

R.D.

NICIUN COMENTARIU