9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:22

Cristian Cioacă – 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea Elodiei – UPDATE

spot_img

Curtea de Apel Piteşti a schimbat încadrarea juridică a faptei din “omor” în “lovituri cauzatoare de moarte”

Dosarul în care Cioacă este acuzat de fraude informatice, rejudecat a doua oară

> UPDATE

Cristian Cioacă a fost ridicat de polițiști, miercuri seara, și urmează să fie încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Colibași.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș va începe demersurile pentru încetarea raporturilor de serviciu cu inspectorul principal Cristian Cioacă,

Polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat, miercuri, la 15 ani și 8 luni de închisoare de magistrații Curții de Apel Pitești pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în august 2007. Cioacă trebuie să plătească 130.000 de euro despăgubiri fiului său și 150.000 de euro mamei Elodiei.

Decizia de miercuri a magistraților este definitivă. Curtea de Apel Piteşti a schimbat încadrarea juridică a faptei din “omor” în “lovituri cauzatoare de moarte”.

Pe 4 iunie, magistrații Curții de Apel Pitești au amânat, a treia oară, pronunțarea sentinței în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă, polițistul condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu. Noul termen a fost stabilit pe data de 18 iunie, după ce instanța amânase deja de două ori pronunțarea în această cauză, mai întâi pe 20 mai, când s-a încheiat cercetarea judecătorească în cauză, iar apoi pe 27 mai.

Procurorii au cerut pentru Cristian Cioacă pedeapsa maximă, de 25 de ani de detenţie, avocata familiei Ghinescu a cerut schimbarea încadrării juridice din “omor” în “omor calificat prin cruzimi cu premeditare şi de interes material”, în timp ce instanţa a pus în discuţie schimbarea încadrării juridice din “omor” în “lovituri cauzatoare de moarte” în cazul poliţistului.

Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, pe 30 ianuarie 2013, sub acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.