30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 13:03

Cristian Burci și administratori ai Adevărul Holding, în instanță cu propunere de arestare. Au fost puși sub control judiciar / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Tribunalul Olt a respins joi seară cererea DIICOT de arestare preventivă a omului de afaceri Cristian Burci, acuzat de devalizarea Romvag Caracal. Instanţa a decis punerea acestuia sub control judiciar.

Cristian Burci şi alte patru persoane din fosta conducere a fabricii de vagoane sunt cercetaţi într-un dosar în care acuzaţiile sunt de constituire de grup infracţional, delapidare şi spălare de bani.

Afaceristul Cristian Burci și alte patru persoane reținute de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, în noaptea de miercuri spre joi, au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În dosarul în care a fost reținut Cristian Burci au mai fost reținuți Denisa Turcu, fost administrator special al Adevărul Holding, Clara Clementina Gheocov, actualul administrator al Adevărul Holding, fostul director al Romvag Caracal, Ion Dinoiu, și Vilson Stancu.

Cei cinci sunt suspectați că au constituit un grup infracțional organizat și începând din 2006, prin delapidare și abuz în serviciu au creat un prejudiciu de pe șapte milioane euro și 3,8 milioane lei societății Romvag Caracal, iar prin ascunderea sursei impozabile și evidențierea în documente contabile a unor cheltuieli care au avut la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat statul cu peste 25,6 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției, “importante sume de bani”, care trebuiau direcționate către Romvag, beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos către persoane fizice și societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional. “Prejudiciul creat prin activitatea infracțională desfășurată de membrii grupului infracțional este de aproximativ 25.000.000 de euro și 30.000.000 de lei”, se mai arată în comunicatul de presă.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziții, dintre care una la redacția cotidianului Adevărul.

R.D.