1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:29
No menu items!

Cristian Boureanu nu intră în Parlament

spot_img

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a pierdut alegerile în Colegiul de deputaţi 6 Vaslui, cu 23,14%, în favoarea fermierului Toader Dima (USL), care a reuşit să închidă colegiul cu 62,23% din voturi.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Județean Vaslui, după două mandate consecutive de deputat în judeţul Argeş, Cristian Boureanu este unul dintre liderii PDL care nu va intra în noul legislativ.

Boureanu a pierdut colegiul în favoarea principalului contracandidat Toader Dima (USL), care a câştigat detaşat, cu 62,23 la sută. În vârstă de 61 de ani, Toader Dima este preşedintele unei asociaţii agricole din judeţul Vaslui, care are în exploatare peste 4.000 de hectare de teren de pe Valea Prutului. Toader Dima este consilier judeţean, fiind la al patrulea mandat de ales local.

Cu doar 23,14% din voturi, Cristian Boureanu nu are șase să ajungă în Parlament nici după o eventuală redistribuire a voturilor din Vaslui, având în vedere că se află pe locul doi în judeţ ca număr de voturi neutilizate, în urma colegului de partid Sergiu Vizitiu, care se plasează mai bine ca şi procent, respectiv 27,32%.

“Chiar dacă suntem cu mult peste media pe ţară în zona Huşi, cu 25-30% din voturi, pe mine personal mă nemulţumeşte profund rezultatul obţinut”, a declarat Cristian Boureanu.

În judeţul Vaslui, USL a câştigat alegerile cu 64,48%, închizând toate cele zece colegii din judeţ, în timp ce ARD a obţinut doar 16,9% din votri.

R.D.