15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:25

Cristi Danileț și Alina Ghica și-au retras candidaturile la postul de vicepreședinte al CSM

spot_img

Cristi Danileț și Alina Ghica și-au retras candidaturile la postul de vicepreședinte al CSM

La un pas de revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica și-au retras miercuri candidaturile la postul de vicepreședinte al Consiliului.

Decizia lui Danileț vine la nici două ore de la momentul la care reprezentanții Judecătoriei Vâlcea au anunțat că au transmis CSM rezultatele votului exprimat de judecători din toată țara în legătură cu revocarea acestuia din Consiliu. De altfel, nu mai puțin de 103 judecătorii din cele 135 din toată țara au votat pentru excluderea lui Cristi Danileț din Consiliu.

Concret, potrivit datelor transmise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea (cea care a inițiat procedura de revocare a lui Cristi Danileț din CSM) , 1.126 de judecători au votat pentru revocarea lui Danileţ, iar 324 au votat împotrivă ori s-au abţinut.

Documentele cu rezultatele voturilor au fost înregistrate deja la CSM.

Potrivit legii,  în termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate şi motivate de reprezentanţii adunărilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcţie a membrului ales. O decizie în acest sens ar putea fi luată însă chiar miercuri.

Și în cazul Alinei Ghica s-a întrunit deja numărul de voturi necesar pentru îndepărtarea acesteia din CSM. Până ieri, 13 curți de apel votaseră în acest sens, însă se așteaptă rezultatele finale ale votului exprimat în adunările generale ale instanțelor, ultimele astfel de adunări fiind convocate pentru săptămâna viitoare.

R.D.