28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 14:40
No menu items!

Cristi Borcea și Victor Becali, colegi cu Gigi la Poarta Albă

spot_img

Cristian Borcea şi Victor Becali, condamnaţi la închisoare în Dosarul Transferurilor, au fost mutați de la Slobozia

Victor Becali_Borcea_Becali Gigi_SZ

Judecătoria Medgidia a admis, pe 13 mai, ca pedepsele în cazul lui Criastian Borcea și Victor Becali să se desfășoare, de acum încolo, în regim semi-deschis. Hotărârea a fost definitivă și vineri a fost pusă în aplicare de Administrașia Națională a Penitenciarelor. Practic, Cristian Borcea şi Victor Becali au fost transferaţi de la Penitenciarul Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa.

Regimul semideschis se referă la libertatea de mişcare. Desfăşoară toate activităţile pe care le desfăşoară ceilalţi deţinuţi, referitor la programul zilnic şi regulamentele interioare, însă au libertate de mişcare. Vor fi însoţiţi atunci când se deplasează în interiorul locului de deţinere, iar dacă este cazul să iasă la muncă în afara penitenciarului, vor ieşi însoţiţi,

a declarat purtătorul de cuvânt al ANP, Gabi Botezan.

Cristian Borcea şi Victor Becali ar putea cere să meargă la muncă şi ar putea ajunge să lucreze la Academia lui Gică Hagi, unde a mers şi Gigi Becali, văr cu Victor Becali şi naş de cununie al lui Cristian Borcea.

Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a început să lucreze la Academia lui Gică Hagi la sfârşitul lunii aprilie, însă deocamdată nu mai are dreptul la muncă, deoarece este cercetat disciplinar pentru comportamentul din perioada permisiei de 24 de ore.

Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia, unde este regim închis, la Spitalul-Penitenciar Poarta Albă, din cauza unor probleme medicale, ultima dată ajungând acolo în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

Cristi Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, iar Victor Becali are o pedeapsă cu închisoare de patru ani şi opt luni în dosarul Transferurilor.

S.M.