9.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:35
No menu items!

Crin Antonescu: Vom avea un „Cod de conduită” în USL, să știm ce se poate face și ce nu

spot_img

Crin Antonescu: Vom avea un "Cod de conduită" în USL, să știm ce se poate face și ce nu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat luni că modificarea protocolului USL presupune introducerea unui cod de conduită, aplicabil tuturor, care va reglementa ce se poate și ce nu se poate face.

„Cod de conduită prevăzut şi adăugit, adus la zi, conceput simplu, suplu, clar, spre a face foarte clar tuturor membrilor, demnitarilor, parlamentarilor, miniştrilor noştri care sunt regulile elementare de conduită în cadrul unei alianţe. Există statute poate diferite la acest capitol ale partidelor noastre, există tradiţii, poate obiceiuri, mentalităţi diferite. Suntem în situaţia în care coerenţa de atitudine şi de acţiune a tuturor celor care face parte din USL prevalează.

În sensul acesta, stabilirea foarte clară într-un cod de conduită fără echivoc îi va ajuta, ne va ajuta pe toţi să ştim ce anume se poate şi ce anume nu se poate atunci când faci parte dintr-o coaliţie, atunci când susţii un guvern, atunci când susţii nişte candidaţi şi atunci când, la urma urmelor, susţii şi participi la un proiect major”, a declarat Antonescu.

Antonescu a precizat și că revizuirea Constituției și regionalizarea sunt obiective care vor fi de asemenea introduse în noua versiune a protocolului USL.

„Aici avem revizuirea Contituţiei într-un calendar care să permită adoptarea noii forme a Constituţiei prin referendum până la sfârşitul acestui an (…) Un al doilea obiectiv politic major pe care încercăm să-l atingem tot până la sfârşitul acestui an, 2013, este cel privitor la regionalizare şi descentralizare.

E vorba nu doar de prevederile constituţionale care să permită implementarea legilor şi măsurilor administrative privitoare la acest subiect, e vorba de pachetul de legi care să eşaloneze acest proces foarte amplu şi foarte important din toate punctele de vedere”, a mai spus Antonescu.

Lucian Mera