17.9 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 7:40

Crin Antonescu se așteaptă la sprijinul PSD pentru reducerea cu 3% a CAS

spot_img

 Crin-Antonescu_SZ-500x366

Președintele PNL Crin Antonescu a afirmat că se așteaptă să aibă sprijinul partenerilor social-democrați pentru reducerea contribuției de asigurări sociale cu 3%, o reducere mai amplă fiind imposibilă din cauza acordului cu FMI.

”Este o decizie pe care am luat-o și pe care suntem hotărâți și cred că vom avea concursul și al partenerilor din PSD, și al partenerilor din Guvern să o introducem. Numai cu trei puncte (procentuale – n.r.), deși sunt absolut de acord că ar fi avut semnificație majoră o mișcare mai amplă. Din păcate, marja de manevră și, deci, responsabilitatea celor care sunt în Guvern astăzi, în domeniul economic, este strict, sever limitată de acordul cu FMI”, a afirmat Antonescu, citat de Pro TV.

În prezent, cota contribuției de asigurări sociale este de 31,3% pentru condiții normale de muncă (10,5% datorat de angajați și 20,8% de angajatori).
”Ceea ce sper eu, până la urmă indirect, dar cu destinație în politici economice, este ca, de anul viitor poate, în sfârșit, noi să putem să lăsăm loc dincolo de un acord pe terminate, sper, cu FMI, să lăsăm loc și responsabilității și puterii întregi a acestui guvern de face politici economice în România”, a mai declarat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a anunțat sâmbătă că Guvernul va opta, la elaborarea bugetului pe anul viitor, între reducerea contribuțiilor de asigurări sociale și creșterea bazei salariale nesupuse impozitării, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele două variante fiind studiate ca impact bugetar.

Vlad Bârleanu