3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:48
No menu items!

Crin Antonescu pune cartoful încins în mâna PSD – îl propune pe Ilie Sârbu șef al Comisiei “Nana” UPDATE

spot_img

Crin Antonescu_SZ

  • UPDATE

Nici nu şi-a încheiat bine Crin Antonescu declaraţia de presă susținută joi pe tema comisiei parlamentare de anchetă privind terenul achiziționat de familia Băsescu, că senatorul PSD Ilie Sârbu (propus de liderul PNL şef al comisiei) a afirmat că nu consideră ideea lui Crin Antonescu o ironie. Sârbu a spus că, într-adevăr, este un om cu greutate, pentru că este lider al senatorilor PSD şi că nu-i este frică să se înhame la această muncă.

Surpriză însă. Întrebat despre această propunere, Victor Ponta – aflat la o acţiune în afara Guvernului – a spus sec: “Bănuiesc că a fost o glumă. Unele dintre glumele domnului Antonescu sunt bune, nu toate”. Reacţia la cald a lui Victor Ponta a ajuns imediat la urechile lui Crin Antonescu. Liberalul nu a lăsat-o netaxată: “Cum adică să fie o glumă? Dar dânsul unde e? Acesta este deja un afront la domnul Ilie Sârbu,  e alt scandal aici! E liderul din Senat al PSD (Ilie Sârbu – n.r.), de ce să fie glumă?”

“Meciul” dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu pe tema deciziei înfiinţării comisiei parlamentare de anchetă privind terenul achiziţionat de familia Băsescu este departe de a se fi încheiat. După ezitările şi acuzele reciproce de miercuri şi după somarea PNL-ului să ia o hotărâre urgentă, joi Crin Antonescu punctează în faţa lui Victor Ponta.

PSD a primit în teren o minge extrem de încinsă de la partenerul liberal. Crin Antonescu a ieşit la rampă şi, cu o ironie greu de egalat în spaţiul public, l-a propus pe socrul premierului, senatorul Ilie Sârbu, drept preşedinte al viitoarei comisii de anchetă. Motivarea acestei sugestii, cu precizarea ironică a faptului că nu e vorba despre nici o glumă,  este greu digerabilă pentru pesedişti.

Sigur vom fi de acord cu înfiinţarea acestei comisii şi, de pe acum, propun să fie condusă de domnul Ilie Sârbu. Nu s-ar putea îndoi nimeni că, după un deceniu de luptă anti-Băsescu, ar putea să se clatine. Lupta dânsului, zic! Şi, dacă se termină fără rezultat, nu vreau să-l aud pe prietenul Victor Ponta că zice că a fost treaba parlamentului, că el lucrează pentru salarii la Guvern. Să fie o treabă a parlamentului, dar cu Ilie Sârbu în frunte. Am văzut cum munceşte domnul Sârbu pe acest front. L-am văzut foarte dedicat. Lupta sa teribilă din ultimele 24 de ore m-a convins!

Crin Antonescu

președinte PNL

 

Preşedintele liberal a făcut aceste declaraţii în contextul în care este cunoscut faptul că Ilie Sârbu a fost vârful de lance al negocierilor între PSD şi PDL, în 2009, când cele două partide s-au unit într-o alianţă de guvernare. La vremea respectivă, însuşi Ilie Sârbu a recunoscut că el a crezut şi a lucrat, timp de doi ani, alături de Traian Băsescu, pentru crearea acelei alianţe care a stat la guvernare pe aproape tot parcursul lui 2009. “Mă înţeleg foarte bine cu noii colegi, mai ales cu premierul Emil Boc care este neaşteptat de deschis. Adevărul este că mulţi nu au crezut în această Alianţă, dar eu sunt unul dintre cei care au crezut şi au lucrat pentru crearea ei. Am tot spus că de doi ani se lucrează la ea şi eram mirat când, în emisiunile televizate la care participam şi spuneam despre aceste discuţii, ceilalţi politicieni negau. La un moment dat, am renunţat să mai vorbesc despre acest lucru. În Alianţă au crezut şi alţii, iar preşedintele Băsescu a fost unul dintre susţinătorii ei. Am colaborat bine cu dânsul când am fost preşedintele Senatului” , declara Ilie Sârbu în ianuarie 2009.

Cât priveşte comisia de anchetă, Crin Antonescu refuză în continuare să facă pe plac PSD şi să anunţe decizia partidului. Chiar dacă a spus că, probabil, va fi de acord cu înfiinţarea comisiei, o hotărâre oficială va fi luată abia săptămâna viitoare, pentru că, spune el, “nu fuge pământul dacă nu dăm astăzi (joi – n.r.) răspunsul, iar domnul Ponta va înţelege acest lucru, pentru că nu este atât de înfierbântat”. Liderul PNL a încercat să contracareze şi eticheta de colaborator secret al lui Băsescu, cu care s-a ales public în aceste zile. Drept urmare, Antonescu a ieşit la rampă cu o cerere oficială de demisie adresată lui Traian Băsescu.

“Îi cer demisia lui Traian Băsescu, pentru că nu este acceptabil ca preşedintele unei ţări ca România să comunice public bunăstarea propriei familii. Nu sunt naiv, nu cred că sunt şanse, dar acesta ar fi un răspuns politic sănătos şi demn din partea lui Traian Băsescu”, a spus Crin Antonescu.

Nicoleta Vera