3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 13:04
No menu items!

Crin Antonescu: Faptul că suntem sub acord cu FMI este un handicap pentru România

spot_img

Crin Antonescu_SZ

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică, la evenimentul “România pentru mediul de afaceri”, organizat de tinerii liberali la Sinaia, că acordul cu Fondul Monetar Internațional reprezintă un handicap pentru România.

“Noi nu discutăm realist și serios despre FMI, specificul său ca instituție, realitatea sa și relația cu noi așa cum ar trebui să discutăm, simplu spus: mi-am rupt piciorul, am un picior debil, adică slab — că am văzut niște speculații în ultima vreme că am spus eu despre România că este o țară debilă; este, debil înseamnă slab. Din păcate este în acest moment o țară mult mai slabă decât ar trebui să fie și ar putea să fie și mi-am pus o proteză. Asta este FMI. (…) Nu este un lucru bun că suntem sub acordul cu FMI. Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă pentru România un handicap de care nu este de vină FMI, dar înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică și bugetară”, a declarat Antonescu.

El a adăugat că România ar trebui să aibă în vedere ieșirea din acordul cu FMI.

“Faptul că ne aflăm într-o relație cu FMI este o situație nefericită și temporară în care uite așa încercăm să ne descurcăm cât mai bine și planul nostru este cât mai repede să ieșim din această situație. Or, noi ce facem? Venim și idealizăm ca pe o abstracțiune FMI, președintele ca să înjure Guvernul, Opozița ca să înjure Guvernul și ne răfuim între noi și ne judecăm între noi performanța guvernamentală și economică prin măsura în care respectăm poruncile FMI. Este o abordare demagogică, greșită, perfect nerelevantă din punct de vedere economic și care nu ne poate duce departe. Ne poate duce la încercarea de a mai reuși mici fente, ca să nu zic șmecherii pe lângă constrângerile FMI și FMI, care nu are nicio responsabilitate față de noi, să-și vadă de treaba și de criteriile sale”, a subliniat Antonescu.

C.A.