11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 15:55

Crin Antonescu: Estimările din seara asta nu vor fi relevante UPDATE

spot_img

Liderul PNL a susținut că, deși rezultatele preliminare vor da PNL sub 20%, nu-și va da demisia

Crin_PNL_SZ

  • UPDATE

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seara, după închiderea urnelor, că, deocamdată, dorește să transmită două mesaje: acela de a le mulțumi romanilor care și-au exprimat opțiunea, indiferent care a fost aceea și acela de a le mulțumi colegilor liberali.

În orice caz, tuturor celor care azi și-au exprimat votul le mulțumesc. Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor liberali. A fost o campanie deosebită, care a întărit partidul, o campanie dusă în cele mai grele condiții. Nu insist acum asupra lor. PNL a fost, ca niciodată, ținta tuturor atacurilor și diversiunilor. PNL a dus însă o campanie serioasă, mai mobilizată ca oricând. Reprezentanții PNL să- și facă datoria cu maximă corectitudine până când procesul electoral e pe deplin încheiat. Despre rezultate vom vorbi poate și în cursul acestei nopți, cu siguranță mâine dimineață. Pe curand!

Crin Antonescu

președinte PNL

Președintele liberal, Crin Antonescu a declarat, duminică seara, la sediul PNL, că nu crede în rezultatele exit-poll și că, deși rezultatele preliminare vor da PNL sub 20%, nu va demisiona așa cum anunțase în declarațiile publice făcute în campania electorală. 

Din punctul meu de vedere, estimările din seara asta nu vor fi relevante. În primul rând, la acest tip de alegeri, un exit-poll – nu vorbesc de altceva, numai exit-poll – este foarte greu de realizat, din mai multe motive. În al doilea rând, pentru faptul că au circulat și circulă tot felul de sondaje pretinse, dar sondaje la urne, nu exit-poll-uri. Știu că pentru exit-poll sunt acreditate doar două instituții, în una din ele nu am cum să am încredere, vă dați seama. Spun aceste lucruri ca să n-avem vorbe, dar cred că până la miezul nopții rezultatele vor fi cunoscute.

 Crin Antonescu

președinte PNL

De asemenea, liderul liberal a precizat că decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a nu face publice listele suplimentare de la europarlamentare, s-ar putea traduce – “Liber la furat, băieți!“.

 Mesajul din filiale este că totul decurge normal, cu excepția listelor suplimentare, a autobuzelor cu pasageri și cu excepția faptului că – lucru care nu mi se pare deloc normal, BEC a decis că nu se fac cunoscute listele suplimentare. Nu vreau să zic vorbă mare, dar asta mi se pare <<Liber la furat, băieți!>>. Nu am acuzat niciun partid că face asta, dar în momentul în care sunt atât de multe autobuze și atât de multe liste suplimentare, ele nu trebuie cunoscute. Ar trebui să se facă o verificare.

Crin Antonescu

președinte PNL

 

BEC a emis o circulară prin care se interzice eliberarea către reprezentanţii partidelor politice de copii ale listelor electorale suplimentare din secţiile de votare, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Referitor la eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare către reprezentanții partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor electorale care participă la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014, membrii în birourile elecotrale ale secțiilor de votare, vă comunicăm următoarele: La alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 nu se pot elibera copii de pe listele electorale suplimentare, având în vedere că acestea cuprind date cu caracter personal, precum și semnătura alegătorilor.

 circulara BEC

Daniela Marinescu