Crin Antonescu: Demisionez de la șefia Senatului

Crin Antonescu_SZ

După un schimb dur de replici cu Victor Ponta, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care parlamentarii sunt așteptați să dea votul de încredere Guvernului Ponta III, președintele PNL, Crin Antonescu, și-a anunțat demisia de la Președinția Senatului.

“Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Crin Antonescu în plenul Parlamentului.

Anterior acestui mesaj, preşedintele PNL a spus în plen că are o propunere pentru premierul Victor Ponta:

Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL.

Crin Antonescu

președinte PNL

Antonescu a continuat adresându-i-se lui Victor Ponta: “Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic“.

În urma acestui anunţ, parlamentarii liberali au scandat repetat “Demisia!”, la adresa premierului Victor Ponta.

Victor Ponta a răspuns că nu intenționează să demisioneze din funcție, așa cum i-a cerut fostul partener de coaliție imediat după ruperea USL și ulterior în plen.

Avem un președinte care anunța că în cinci minute își dă demisia. E în funcție. Avem un președinte al Senatului care anunța că, dacă nu trece referendumul, își dă demisia. E în funcție. Eu nu îmi dau demisia. Mă aflu în fața dumneavoastră pentru a va cere votul de încredere.

Victor Ponta

premier, președinte PSD

După anunţul demisiei din funcţia de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu a părăsit prezidiul şi a ocupat un loc în sala de plen.

Crin Antonescu a fost deranjat, practic, de declarația făcută de Victor Ponta care a precizat că USL încă există sub diverse forme în formă parlamentară, lucru demonstrat de faptul că preşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor au fost aleşi prin USL, şi nu se poate sta în această poziţie spunând că nu mai există USL.

Vreau să fie foarte clar: Uniunea Social-Liberală încă există sub diverse forme: cea mai vizibilă astăzi este aceea a celor doi preşedinţi, domnul preşedinte Antonescu şi domnul preşedinte Zgonea, care sunt aleşi de către majoritatea USL şi nu poţi să spui că nu mai există USL, dar să stai în poziţia USL-ului.

Victor Ponta

premier, președinte PSD

R.D.

NICIUN COMENTARIU