13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:41

Crin Antonescu: Demisia lui Traian Băsescu ar fi un gest firesc

spot_img

Antonescu a susținut că scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondial va afecta “nedrept” imaginea României în lume

Antonescu_SZ

Implicarea familiei prezidențiale în scandalul legat de clanul Bercea este, în opinia fostului lider al PNL, Crin Antonescu, “de maximă gravitate” prin faptul că va căpăta amploare la nivel internațional și va afecta “nedrept” imaginea României în lume. Doar și pentru acest motiv, Crin Antonescu susține ferm că  demisia președintelui Traian Băsescu se impune în această situație.

Demisia lui Traian Băsescu ar fi un gest abolut firec într-o democrație, indiferent de gradul său de implicare în acest scandal. Sigur, această demisie nu îi va repara președintelui imaginea – relațiile familiei prezidențiale cu un clan de interlopi sunt greu de șters -, dar ar salva imaginea României.

Crin Antonescu

Fostul lider al PNL a mai spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că nu doar Traian Băsescu ar trebui să dea explicații, ci și serviciile secrete care ar fi trebuit să informeze imediat despre astfel de vulnerabilități, chiar înainte de “înrudirea” cu astfel de “oameni dubioși“.

Întrebat cine va fi avantajat în eventualitatea unei devansări a alegerilor prezidențiale, în cazul unei demisii a lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a făcut o declaratie surprinzătoare: “Candidatul stângii e avantajat! Blocul de stânga este deja organizat. De aceea, se pune în prezent, pe partea dreaptă, problema stabilirii candidatului”.

Nicoleta Vera