6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:28

Crin Antonescu: “De candidat la Președinție, pentru a vedea că nu sunt șantajat, dacă mă faceți…candidez”

spot_img

Crin Antonescu a sugerat, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ar putea să se răzgândească în privința candidaturii la prezidențiale

Antonescu_SZ

USL la loc nu-l fac, dar de candidat la președinție, pentru a vedea că nu sunt șantajat… DACĂ MĂ FACEȚI, CANDIDEZ!“, a declarat Crin Antonescu, luni, la Antena 3,

Reacția lui Crin Antonescu a venit după ce senatorul Liviu Marian Pop a lansat, într-o scrisoare deschisă, adresată atât lui Crin Antonescu, cât și lui Traian Băsescu ipoteza că – în cadrul unei întâlniri pe care ar fi avut-o pe 10 februarie – senatorul Antonescu ar fi fost șantajat de Băsescu să rupă USL, să se retragă de la șefia PNL și din cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. Obiectul șantajului ar fi fost o serie de informații din dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu. Liviu Pop a sugerat că Antonescu ar fi cedat presiunilor și ar beneficiat, în schimb, de o oarecare “protecție” în acest dosar.

Nu doresc să candidez la Președinție, dar vă asigur că nu există niciun motiv – exterior voinței mele – să nu fac asta“, a revenit Antonescu, fără a da un răspuns clar la întrebarea: “Veți candida la Președinție?”

Crin Antonescu a clasificat scrisoarea senatorului PSD Liviu Pop drept o “mizerie”.

În 24 de ani de activitate politică nu aș putea să mă plâng că am fost ocolit, scutit, de foarte multe mizerii. Ceea ce face acum, din păcate, un om tânăr, un om aflat la primul mandat, un om cu care n-am avut chiar nimic de împărțit până acum, domnul senator Pop, este cea mai mare mizerie pe care eu am văzut-o – sau în orice caz, îndreptată împotriva mea în 24 de ani. În mod categoric, nu am nici cea mai mică legătură cu vreun dosar Uioreanu. Sunt mâhnit de ceea ce se întâmplă cu colegul meu – de ce a făcut, de ce n-a făcut, nu știu, vor spune procurorii, dar n-am nici cea mai mică legătură, sub vreo formă sau alta, cu ce a făcut sau n-a făcut domnul Uioreanu, deci cu dosarul domniei sale. Sub nicio formă vreodată n-am avut discuții de acest gen cu Traian Băsescu. Nu pot să vă spun ce am făcut în ziua de 10 februarie acum, dar pot să vă spun cu siguranță că nu m-am întâlnit cu domnul Traian Băsescu, iar ceea ce, repet, face domnul Pop, nu este să-mi pună o serie de întrebări. Este o diversiune, repet, de cea mai joasă speță, cum eu n-am văzut, cum împotriva mea nu s-a întâmplat nici în vremea regimului Băsescu – ca să avem puțină ironie amară, și nu domnul Pop este cel care mă somează pe mine, ci eu sunt cel care îl somez – și o voi face de acum, în fiecare zi, să ne producă cea mai mică probă sau să ne indice sursele respective, să ne spună ceva.

Crin Antonescu

 Antonescu: L-am sunat pe premier și i-am spus atât: “Spune-mi că n-ai nicio legătură cu mizeria asta”

Crin Antonescu a mai precizat că, luni seara, a avut o discuție pe tema scrisorii deschise a lui Liviu Pop și cu premierul Victor Ponta, căruia i-a telefonat pentru prima dată după ruperea USL. “Eu vreau să vă mai spun că, acum câteva minute, când am luat cunoștință de această ieșire a domniei sale (a senatorului PSD Liviu Pop – n.r.) , l-am sunat – cred pentru prima oară după ruperea USL, cred, sper să nu mă înșel -, pe prim-ministru și i-am spus atât: <<Spune-mi că n-ai nicio legătură cu mizeria asta!>>. Mi-a spus că nu știe despre ce e vorba, că e gata să dea și declarații că n-are habar“, a mai spus Antonescu.

Raluca Dan/Daniela Marinescu