10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:00
No menu items!

Crin Antonescu: Constituţia nu e făcută după cum vrea Băsescu

spot_img

Crin Antonescu: Constituția nu e făcută după cum vrea Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că legea fundamentală nu a fost făcută după cum vrea Traian Băsescu şi nici nu va fi revizuită împotriva acestuia.

“Există pericolul de a ne pierde într-o bătălie cu sens şi cu efect electoralist imediat şi suntem hotărâţi să evităm angajarea în asemenea bătălie. Nu e o Constituţie făcută după cum vrea Traian Băsescu, nu va fi o Constituţie revizuită împotriva lui Traian Băsescu”, a spus Antonescu, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constiuţiei.

El a precizat că, în fond, foarte multe lucruri au “ieşit la iveală” în urma mandatelor prezidenţiale pe care Traian Băsescu le-a exercitat şi încă le exercită şi a apreciat că a fost bine că s-a întâmplat astfel. “Atunci când vom revizui, e bine să nu uităm experienţele prin care am trecut, dar să fim convinşi că facem această Constituţie pentru prezent, pentru viitor, nu pentru trecut, pentru că ceea ce ar fi de amendat, reparat, pedepsit în trecut nu poate face această Constituţie. Cea mai mare capcană în care putem cădea e să personalizăm principiile Constituţiei”, a spus Crin Antonescu.

R.D.