10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:37

Crin Antonescu confirmă dezvăluirile lui Liviu Dragnea: Ponta a venit cu numele lui Kovesi scris pe o hârtie. Dragnea: Maior i-a dat numele

spot_img

Crin Antonescu confirmă ceea ce a declarat Liviu Dragnea, miercuri seară, la Antena 3, respectiv că Victor Ponta a blocat procedura de selecție a șefilor de parchete și a propus-o pe Kovesi la DNA. De altfel, și Victor Ponta a susținut, în 2014, acest lucru.

Fostul copreședinte al USL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Antena 3, că ministrul justiției din 2013, Mona Pivniceru, a vrut să meargă pe o procedură transparentă de selecție a procurorilor-șefi și chiar „a fost la Bruxelles, unde a discutat cu Vivien Reading, care a fost de acord cu soluția ministrului”. „Numai că Ponta a venit la mine și mi-a zis că a negociat cu Băsescu și va merge cu aceste nume (Codruța Kovesi la DNA – n.r.)”, a spus Antonescu.

Liviu Dragnea a declarat, vineri seara, la Sinteza Zilei, că Victor Ponta a venit cu numele procurilor-șefi scrise pe o hârtie. „Eram în 2013, dacă nu greșesc, în luna aprilie. De obicei coalițiile se întâlneau la primul birou, la Crin Antonescu în birou, la Senat. Luni, pe la 6-7 seara, stăteam la masa cea lungă, în dreapta lui Victor stăteam eu, în stânga Gabi Oprea, Crin stătea în față și la un moment dat Victor a scos o hârtie din buzunar, destul de motolită, pe care erau scrise trei nume: Bica, Kovesi și Nițu. Mi-a zis să vorbim cu doamna Pivniceru și mi-a zis că-mi explică el în biroul de la Ministerul Dezvoltării. Mi-a spus: asta s-a negociat, să fie Bica la DIICOT, Kovesi la DNA și Nițu la Parchetul General. Eu i-am spus că avem o procedură, doamna Pivniceru mersese în toată țara să vorbească cu procurorii și îi încuraja să vină să-și depună candidaturile. Eu l-am întrebat pe Victor de ce trebuie să facem asta, din moment ce avem o procedură. El a spus că așa a negociat George Maior cu Băsescu, parcă a zis și de doamna Udrea. L-am întrebat dacă a vorbit și cu Crin, iar el nu a fost de acord. „Am chemat-o pe doamna Pivniceru la mine la birou și, când i-am arătat hârtia, a spus că ea așa ceva nu semnează și a spus că-și dă demisia. I-a spus și lui Crin, iar apoi a demisionat. Cam asta este povestea, pe scurt, cu numirea procurorilor”.

„Numele le-a dat George Maior, Ponta le-a scris pe hârtie”, a spus Dragnea.

De altfel, Victor Ponta a declarat, în 2014, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că el a propus-o pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA și că Traian Băsescu „nu a vrut-o inițial”, susținând-o doar la televizor.

Valeriu Motoc