2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:58
No menu items!

Crin Antonescu: “Ai realizat un obiectiv, continui! L-ai ratat, te RETRAGI și lași pe altul”

spot_img

Crin Antonescu, fost președinte al PNL până în 2014, a declarat, în emisiunea Andreei Crețulescu de la România TV, că și el a ales să se retragă din viața politică atunci când a considerat că nu și-a îndeplinit obiectivele. Fostul lider PNL a mai spus că “nu este nicio dramă dacă se schimbă liderul partidului”.

”La noi, se leagă prea mult soarta partidelor de soarta indivizilor. Liderii sunt foarte importanți, dar liderii sunt trecători. Iar partidele, deși trecătoare și ele, sunt ceva mai durabile. Până la urmă, lucrurile sunt simple pentru mine. Oriunde este vorba de performanță măsurabilă, există niște criterii, niște obiective și există o responsabilitate a liderului. Ai realizat un obiectiv, continui! L-ai ratat, te retragi și lași pe altul. Eu așa am făcut la un moment dat. Așa fac și alți politicieni din afara țării. Partidul are dreptul oricând să genereze un challenge, nu e nicio dramă”, a declarat Crin Antonescu la România TV.  

Întrebat de speculațiile conform cărora  s-ar întoarce în PNL și chiar ar putea fi cea de-a treia candidatură la șefia partidului, Crin Antonescu a ținut să precizeze că nu are de gând să revină în viața politică, și chiar vrea să anuleze aceste zvonuri.

“Răspunsul scurt e NU! Este scurt şi categoric. Pur şi simplu am ţinut să răspund invitaţiei dumneavoastră în speranţa destul de naivă de a clarifica încă o dată un lucru pe care aş dori să-l afirm a nu ştiu câta oară, să vă rog şi pe dumneavoastră a nu ştiu câta oară să luaţi act de el şi să le spun celor care ne urmăresc cum stau lucrurile. Dacă vreodată, ceea ce e puţin probabil, eu voi intenţiona să am un demers de natură politică, de natură publică, ceva de felul ăsta, o voi anunţa eu. Nu voi recurge niciodată la ceea ce se numeşte zvonistică, ce se numesc surse, informaţii presărate ici şi colo. Deci nu!”, a mai spus Crin Antonescu. 

M. Nedelcu