0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:33
No menu items!

Crin Antonescu a dat milităria jos din pod la PNL

spot_img

Antonescu_SZ

După mai multe zile în care atacurile în interiorul USL, pe proiecte de legi nediscutate anterior, dar şi pe declaraţii războinice, nu au încetat, liderul PNL, Crin Antonescu, a dat milităria jos din pod. El i-a convocat marți la biroul său de la Senat pe mai marii partidului, pentru a trasa noi linii de conduită.

Astfel, Crin Antonescu a anunţat că parlamentarii PNL nu mai au voie să aibă iniţiative personale şi nici să-şi atace dur colegii de coaliţie. În caz contrar, ei vor fi sancţionaţi cu excluderea.

Nici un parlamentar PNL nu va mai înainta iniţiative legislative până nu se consultă cu partidul. Noi suntem un partid democratic, membrii noştri au drepturi, dar parlamentarii au şi obligaţii suplimentare: anume că, iniţiativele legislative pe care le depun trebuie să aibă girul partidului. Şi eu, ca preşedinte, nu acţionez fără girul partidului

Crin Antonescu
președintele PNL

Preşedintele PNL nu a lăsat nesancţionat nici schimbul de replici dintre colegii săi liberali şi lideri ai PSD. El a spus că există o diferenţă între o polemică politică normală  şi declaraţiile calomnioase.

Voi avea o atitudine intransigentă faţă de declaraţiile unor colegi. Poţi avea o polemică, declaraţii cuviincioase,  dar nicidecum  calomnioase. Cel care va mai face astfel de declaraţii, nu va mai fi coleg cu noi!

Crin Antonescu
președintele PNL

Liderii PNL au discutat marți, în şedinţă, şi despre agenda zilei ținută de trei teme: proiectul privind Roşia Montană, neînţelegerile din USL pe modificările la legea electorală şi proiectul privind regionalizarea. Antonescu a reamintit că poziţia PNL este clară în ceea ce priveşte respingerea proiectului Roşia Montană. El  a ţinut să sublinieze că partidul se delimitează de declaraţiile făcute de deputatul Mihăiţă Calimente şi “nu înghite găluşca cu manipularea protestelor de către Soroş sau puteri străin”.

Cât priveşte alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi regionalizarea dorită de PSD, Crin Antonescu are deja opinia formată.

Votul uninominal în două tururi de scrutin este reprezentativ şi tradiţional şi se potriveşte sistemului din România. Cât priveşte pozitia domnului Dragnea, ca până pe 15 octombrie să ne pronunţăm în problema regionalizării, vă spun că vom discuta..Nu mă luaţi cu ameninţări şi ultimatumuri că nu mai e mult până pe 15 şi îmi pierd cumpătul. Către toţi domnii, camarazii şi tovarăşii am spus ce am avut de spus şi ei au spus ce au avut de spus. Vom da un răspuns, c-o fi pe 15, c-o fi pe 16. Oricum, nu cred că domnul Dragnea a greşit cu ceva. Dumneavoastră, presa, scrieţi de avertismente. Nu suntem într-o relaţie de avertismente şi ultimatumuri, suntem într-o relaţie în care suntem toţi jucători

Crin Antonescu
președintele PNL

În privinţa problemei regionalizării, mai clar a fost ministrul internelor, Radu Stroe: “Nu susţin descentralizarea lui Dragnea”.

Nicoleta Vera