Criminalul din Vitan ar putea avea legătură și cu asasinatele din Piatra Neamț

Vitalie Proca asasinat Vitan

Vitalie Proca asasinat VitanAnchetatorii din cazul tentativei de asasinat din cartierul bucureștean Vitan au ca variantă de lucru legătura acesteia cu asasinatele comandate de clanurile Mararu şi Mironescu.

Tânărul asupra căruia s-a tras cu o armă Kalaşnikov şi cu un pistol Makarov a fost de fapt victima unei confuzii. Modul de operare este specific grupărilor interlope. La Piatra Neamţ, clanurile Mararu şi Mironescu au folosit “în lupta” o bombă militară.

Toţi martorii din dosarul tentativei de asasinat din noiembrie 2012 au fost audiaţi sub identităţi false. Criminaliştii bucureşteni ştiu că au de-a face cu un criminal sadic, pentru care procurorii de peste Prut au cerut închisoare pe viaţă.

Vitalie Proca a fost eliberat anul trecut din penitenciar, după doar 14 ani de închisoare, deşi fusese condamnat pentru mai multe tâlhării armate, tentative de omor şi crime sadice. În 1997 spre exemplu, chiar de Crăciun, a condus o bandă de tâlhari în casa unei familii. A ucis în bătaie cu ţevi de fier o tânără chiar sub ochii copilul ei în vârstă de 2 ani şi jumătate. Procurorii moldoveni ceruseră detenţie pe viaţă în cazul lui Vitalie Proca după ce au dovedit că, pe când acesta nu împlinise încă vârsta majoratului, a torturat o femeie, tot în scop de jaf, cu un fier de călcat.

Ancheta de la Bucureşti arata clar că, de această dată, Vasile Proca a acţionat la comandă. Figura lui a fost recunoscută din imagini de mai mulţi martori care l-au zărit în apropierea locului faptei cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat. Pe armele sale criminaliştii au putut depista cu uşurinţă profilul său ADN. Introdus în baza de date europeană, urmele găsite la Bucureşti s-au potrivit perfect cu cele depistate de poliţia londoneză în cazul unei alte tentative de asasinat, victima fiind un bancher rus. Gherman Gorbunţov a fost împuşcat cu 6 focuri de armă semiautomată, în faţa apartamentului din Canary Warf. Bancherul a scăpat cu viaţă, după ce medicii i-au indus o comă. Asasinul plătit a folosit un pistol Makarov, la fel ca şi în tentativa de asasinat din România.

 

NICIUN COMENTARIU