0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 5:54
No menu items!

Criminaliștii ruși au găsit „otrava” în părul și pe mâinile adversarului lui Putin

spot_img

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană unde Alexei Navalnîi este spitalizat au anunțat vineri după-masa că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile criticului Kremlinului, transmite Reuters. Purtătorul său de cuvânt a relatat, încă de ieri, că liderul opoziției ruse băuse un ceai într-un aeroport, iar starea lui s-a agravat rapid în timpul zborului.

Mai devreme în cursul zilei șeful spitalului din Omsk unde Navalnîi este tratat a declarat că urme ale unei substanțe chimice au fost depistate pe hainele și degetele bărbatului în vârstă de 44 de ani.

Aliaţii lui Navalnîi suspectează că el a fost otrăvit şi au organizat să primească îngrijiri medicale în Germania, însă transferul său a fost refuzat până acum de medicii ruşi, care spun că starea politicianului este prea „instabilă” pentru ca el să fie mutat.

Între timp, anturajul lui Navalnîi a transmis că medicii germani ajunşi în Rusia pentru potenţialul său transfer au primit permisiunea să îl vadă pe opozantul rus.

„Medicii care au venit cu acest zbor de la Nürnberg (închiriat de un ONG pentru transferul lui Navalnîi în Germania – n.r.) şi care iniţial nu au primit acces la pacient, l-au obţinut în cele din urmă acum câteva minute”, a anunţat într-o conferinţă de presă la Berlin un membru al anturajului opozantului, Leonid Volkov, care a spus că este vorba de un pas înainte.