3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 1:06
No menu items!

Crimeea: Un militar ucrainean şi un paramilitar prorus au fost ucişi. Soldaţii ucraineni, autorizaţi să folosească armele

spot_img

crimeea

Un militar ucrainean a fost ucis marți într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupele rusești, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării din Crimeea, informează AFP și Reuters.

„În timpul atacului asupra unei unități militare din Simferopol, un militar ucrainean a murit după ce a fost împușcat în gât. Un alt militar a fost rănit”, a afirmat purtătorul de cuvânt Vladislav Seleznev.

Militarul ucis păzea această unitate unde își aveau sediul serviciile foto ale centrului militar de topografie și navigație, a precizat Seleznev.

Documentele tuturor militarilor care se aflau în unitate au fost confiscate. „Li s-a spus că sunt arestați”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Vladislav Seleznev a afirmat că deocamdată nu este clar cine a comis atacul, însă i-a descris pe atacatori ca fiind „forțe necunoscute, foarte bine înarmate și având fețele acoperite”.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, citată de agenţia de presă Interfax-Ukraine, potrivit AFP, a anunţat că un atac armat la Simferopol, capitala Crimeei, s-a soldat marţi cu doi morţi, un militar ucrainean şi un membru al “forţelor de autoapărare” proruse.

Alţi doi bărbaţi, un militar ucrainean şi un paramilitar prorus au fost răniţi, a declarat purtătoarea de cuvânt, Olga Kondrahova.

Versiunea pe care a prezentat-o purtătoare de cuvânt diferă de cea a Ministerului ucrainean al Apărării, care a anunţat un mort şi doi militari răniţi.

Potrivit ministerului, elevul-ofiţer S. Kakurin a fost ucis cu un glonţ în inimă, într-un asalt asupra unităţii din care făcea parte, la Simferopol. Căpitanul V. Fedun a fost rănit la nivelul gâtului şi unui braţ, iar un al treilea militar a fost rănit la nivelul capului şi unui picior cu lovituri de baston.

În urma acestui incident, ministerul a autorizat militarii ucraineni din Crimeea să-şi utilizeze armele pentru a-şi apăra viaţa.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat, marţi, că, în Crimeea, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept “o crimă de război”.

C.A.