13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:48

Crimeea: Rusia își consolidează flota din Marea Neagră

spot_img

Mai mult de 86 miliarde de ruble (aproximativ 1,75 miliarde de euro) ar urma să fie alocate dezvoltării Flotei Rusiei din Marea Neagră până în 2020

Rusia - flota

Rusia își va consolida flota din Marea Neagră, al cărei port de dislocare este la Sevastopol, în Crimeea, peninsulă din sudul Ucrainei anexată în luna martie de Rusia, a anunțat miercuri conducerea militară de la Moscova, informează AFP.

„Începem astăzi dezvoltarea unei puternice flote la Marea Neagră”, a declarat amiralul Aleksandr Vitko, într-un mesaj difuzat de serviciul de presă al flotei, cu patru zile înaintea Zilei marinei ruse, ce se sărbătorește la 27 iulie.

În acest sens, el a menționat domeniul aeronaval, echipamentele de artilerie de coastă, noi nave și submarine.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că Rusia „trebuie să restabilească infrastructura militară” la Sevastopol, în Crimeea, „pentru a consolida capacitatea de apărare a țării”, ca răspuns la sporirea prezenței NATO în Europa de Est și, în special, la mările Neagră și Baltică.

Mai mult de 86 miliarde de ruble (aproximativ 1,75 miliarde de euro) ar urma să fie alocate dezvoltării Flotei Rusiei din Marea Neagră până în 2020, a anunțat în luna mai ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

C.A.