18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:53

Crimeea: Parlamentul a aprobat o nouă Constituţie

spot_img

 parlament crimeea

Parlamentul din Crimeea, alipită Rusiei luna trecută, a aprobat vineri adoptarea unei noi Constituţii pentru această nouă republică rusă, iar o nouă versiune a Constituţiei ruse a fost publicată, incluzând Crimeea şi Sevastopolul în Federaţia rusă, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Textul Constituţiei a fost votat de 88 dintre cei 100 de parlamentari locali.

Crimeea şi-a proclamat independenţa faţă de Ucraina pe 18 martie, în urma unui referendum privind anexarea la Rusia, nerecunoscut de către autorităţile de la Kiev şi Occident, şi a semnat un tratat cu Moscova în acest sens, parafat de către preşedintele rus Vladimir Putin şi Parlamentul rus în aceeaşi săptămână.

Autorităţile proruse din această fostă regiune ucraineană rusofonă şi-au proclamat independenţa nerecunoscând noile autorităţi proeuropene de la Kiev, instalate în urma unor proteste sângeroase încheiate cu înlăturarea fostei puteri proruse, la finalul lui februarie.

O nouă versiune a Constituţiei ruse a fost publicată vineri, pe portalul oficial de informaţii legislative, noul text incluzând în lista de membri ai Federaţiei ruse Crimeea şi oraşul Sevastopol, conform agenției menționate.

C.A.