Crimeea: Aeroportul din Simferopol a fost ocupat de indivizi înarmați care patrulează în exterior. Oficial: Aeroportul funcţionează în regim normal

 Simferopol aeroport

Aeroportul ucrainean din Simferopol din Crimeea, o regiune autonomă a Ucrainei, rămâne deschis în timp ce persoane înarmate neidentificate au preluat controlul, în cursul nopţii de joi spre vineri, asupra aeroportului, potrivit agenţiei Interfax.

Aproximativ 50 de persoane înarmate au preluat controlul, în cursul nopţii, asupra aeroportului, în faţa căruia o mulţime care flutura steaguri ale flotei ruse la Marea Neagă s-a reunit ulterior, conform agenţiei Interfax-Ucraina.

Civili, militanți proruși, sunt, de asemenea, prezenți în incinta aeroportului, fără să împiedice funcționarea acestuia.

Bărbații au sosit la aeroport la bordul a trei camioane fără numere de înmatriculare, potrivit unor martori citaţi de Interfax. Vineri, la ora 01.50 GMT, ei țineau în continuare aeroportul sub control, după cum a informat un martor chestionat de un corespondent AFP.

Crimeea, cu populație majoritar rusofonă, este regiunea ucraineană cea mai susceptibilă să se opună noilor autorități de la Kiev, după înlăturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici săptămâna trecută.. În cadrul URSS, ea a aparținut mai întâi Rusiei, după care în 1954 a fost atașată Ucrainei.

 

C.A.

 

NICIUN COMENTARIU