7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:20

CRIMĂ în Spitalul de Urgență Slatina. Un infirmier a omorât o asistentă, apoi s-a sinucis

spot_img

Un infirmier de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a ucis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o asistentă, după care s-a sinucis. Cei doi aveau o relaţie personală şi motivul ar fi de această natură. Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va trimite o echipă de verificare la Spitalul din Slatina.

O echipă va merge la Slatina şi va verifica din punctul nostru de vedere cum s-au petrecut aceste lucruri oribile. Am discutat cu managerul instituţiei, care m-a asigurat că actul medical nu va avea de suferit, că pacienții au fost izolaţi în acele momente şi nu au aflat prea multe“, a spus ministrul Sorina Pintea. Aceasta a precizat că speră să aibă primele rezultate ale verificărilor duminică seara.

Surse judiciare au precizat că infirmierul, în vârstă de 56 de ani, şi asistenta, în vârstă de 46 de ani, aveau o relaţie de mai mult timp. Bărbatul ar fi înjunghiat-o pe femeie de 11 ori, cu un cuţit, în gât şi în piept, după care s-a sinucis cu acelaşi cuţit. Întâi şi-a tăiat venele şi apoi şi-a secţionat gâtul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, Poliţia a fost sesizată, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că într-o încăpere a Secţiei Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă două persoane sunt decedate, un bărbat şi o femeie.

S-a deplasat acolo echipa operativă împreună cu procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care au început cercetările la faţa locului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a mai spus Grigorescu. 

R.D.