Crima de la metrou. STS sesizează Parchetul Militar în cazul operatorului de la 112 care nu a anunțat Poliția

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat, joi, că sesizează Parchetul Militar în cazul operatoarei de la 112 care nu a anunțat Poliția Capitalei după agresarea fetei care a reușit să se salveze în stația Costin Georgian să meargă la Poliția Transport Public. 

Inițial, tatăl fetei a declarat la Antena 3 că operatoarea de la 112 l-a îndrumat către Poliția Capitalei și i-a spus să meargă la stația de metrou Costin Georgian să vorbească cu un angajat al Metrorex. 

„Serviciul de urgență 112 nu m-a îndrumat către Poliția Capitalei, mi-a spus că merg la stația Costin Georgian să vorbesc cu un angajat. N-am vrut să sun la 112 până n-am vorbit cu fata când ea a venit de la dentist”, a spus bărbatul.

Această informație a fost confirmată apoi și de reprezentanții Poliției Capitalei, într-o conferință de presă. De altfel, oficialii Poliției au prezentat și un film al evenimentelor de marți seara. 

“Ora 16.46 – o angajată Metrorex ne sună la Dispecerat. Colegul meu i-a zis să se ducă la poliţia metroului. Între orele 17.45-18.00, persoana vătămată este preluată la audiere, activităţile se concentrează pe identificarea agresoarei. Menţionez faptul că în staţia Costin Georgian sunt 22 de astfel de camere, dintre care una singură a surprins momentul. Pe tot timpul audierilor, s-a încercat identificarea ei. În timpul acestor activităţi a fost anunţată fapta de la staţia de metrou Dristor 1. Imediat după ora 20:00 a fost declanşată ivestigaţia cu privire la crima de la Dristor 1. S-a dispus Metrorexului să încetinească toate trenurile la intrarea pe peron. Totodată, ulterior, au fost difuzate prin mass-media cele mai clare imagini cu agresoarea. Ţin să mulţumesc celor din mass media, tuturor cetăţenilor Capitalei şi să le transmit că toate acele informaţii au fost verificate, ulterior reuşindu-se în cursul nopţii, în jurul orei 12.00, identificarea şi prinderea acesteia. Menţionez că nu pe baza informaţiilor primite de la cetăţeni a fost prinsă. Dar i-am simţit pe cetăţeni aproape şi am depăşit acest moment greu împreună. Multe aspecte ar fi trebuit luate în discuţie, pentru a preveni fapta de omor. În realitate, poliţistul care s-a dus la Costin Georgian şi-a făcut treaba şi a urmat toate procedurile. Totul durează, acele imagini nu sunt ale poliţiei, ci ale Metrorexului. Avem acces, dar să cauţi în 22 de camere, să fixezi locul, să încerci să obţii din imagini fizionomia acestei persoane…totul durează. Colegii mei au acţionat corect, conform procedurilor”, a explicat șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș.
 
R.D.

NICIUN COMENTARIU