10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 13:14
No menu items!

Crimă şi pedeapsă după 13 ani

spot_img

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni acuzat că ar fi ucis în urmă cu 13 ani un bătrân. La  momentul respectiv asasinul nu a fost identificat. În tot acest timp, bărbatul a fost nouă ani la închisoare pentru un viol şi comiţând o altă crimă, în urma căreia s-a stabilit că el este şi autorul primei crime.

trivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Marcel Hodoiu, de 43 de ani, este acuzat că, în 7 septembrie 1999, a ucis un bărbat de 72 de ani, în localitatea Albeni.

 Victima, Ion Răgălie, conform localnicilor, l-a primit pe Hodoiu în gospodăria sa, după ce acesta i-a cerut o cană cu apă. Ulterior, bătrânul, care era singur, a fost găsit mort, cu multiple lovituri pe corp şi în special la cap. Din casă îi lipseau 2.500 de lei.

  În 8 septembrie 2011, pe un teren viran de pe digul Jiului, la Târgu Jiu, a fost găsit cadavrul unui bărbat de 56 de ani, care avea mai multe  lovituri la cap. Poliţiştii au cosit atunci toată iarba de pe malul Jiului pentru a găsi piatra cu care victima a fost lovită. Pe piatra respectivă, anchetatorii au descoperit ulterior amprentele criminalului.

Autorul acelei crime a fost identificat în scurt timp ca fiind Marcel Hodoiu, un bărbat fără casă, care trăia sub cerul liber chiar pe digul Jiului, pe o saltea luată de la gunoaie.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au stabilit puncte comune între crima de pe Digul Jiului şi cea din Albeni. Mai mult decât atât, conform Parchetului, Hodoiu a recunoscut că este autorul crimei în care victimă a fost Ion Răgălie.

  El nu a fost prins pentru crima de la Albeni însă a comis un viol pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pedeapsă executată între anii 2000 şi 2009.

În iunie 2012, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Hodoiu în dosarul în care era judecat pentru omorul de pe Digul Jiului la 16 ani de închisoare, pedeapsa fiind majorată cu încă trei ani, prin contopirea cu celelalte pedepse şi resturi pe care acesta le mai avea de executat.