1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 13:25
No menu items!

Creștere fără precedent a cazurilor de Covid-19 în Vietnam. Mai multe zone carantinate

spot_img

Zeci de milioane de vietnamezi au intrat în carantină începând de luni, după o creștere fără precedent a cazurilor de Covid-19. Restricţiile sunt înăsprite la Hanoi, a anunțat Guvernul, care a impus un lockdown și în alte 16 provincii. Zina Ho Chi Minh, cu 9 milioane de locuitori, şi provinciile vecine Binh Duong şi Dong Nai sunt închise deja de 10 zile.

Aproape o treime dintre cei 100 de milioane de vietnamezi sunt vizaţi de noua măsură.

Niciun ordin oficial nu a fost deocamdată emis pentru locuitorii Hanoiului, însă aceştia sunt rugaţi să rămână acasă, în timp ce toate magazinele şi serviciile neesenţiale au fost obligate să-şi suspende activitatea.

Aproape 6.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate duminică în Vietnam, comparativ cu numai vreo zece pe zi la începutul lunii mai. În total, Vietnamul a înregistrat 254 de decese.

Vietnamul se confruntă în prezent cu probleme în a face rost de vaccinuri şi în a-şi accelera campania de vaccinare. Potrivit Ministerului Sănătăţii vietnamez, doar 4,3 milioane de doze au fost administrate până în prezent.

Această ţară susţine că vrea să atingă imunitatea colectivă până la începutul lui 2022. Vietnamul îşi dezvoltă propriile vaccinuri şi a comandat totodată milioane de doze din străinătate.