35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:54

Creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri în Cuba, din cauza variantei Delta

spot_img

Circulația variantei Delta a coronavirusului a dus la o creștere alarmantă a numărului de cazuri în Cuba,  a anunțat, miercuri, Organizația Panamericană a Sănătății.

„Cazurile de Covid-19 şi decesele se înmulţesc în Cuba, unde multe provincii se confruntă cu creşteri dramatice ale infectărilor”, a declarat Carissa Etienne, directoarea OPS, agenţia regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Situaţia este „deosebit de acută” în regiunea turistică Matanzas, a precizat ea.

Potrivit lui Ciro Ugarte, şeful situaţiilor de urgenţă din OPS, Cuba, o țară de 11 milioane de locuitori a cunoscut în această săptămână un record de contaminări de la apariţia virusului în martie 2020.

„Au fost înregistrate peste 43.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o creştere de 21% faţă de săptămâna precedentă, cu o medie de 6.199 de cazuri zilnice”, a subliniat Ciro Ugarte care a atras atenţia că varianta Delta circulă deja în mai multe provincii.

Cuba nu s-a alăturat programului de distribuţie a vaccinurilor COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi gestionat de OPS în America Latină. Cu toate acestea, un program de vaccinare a fost lansat la mijlocul lui mai, cu două vaccinuri candidate care au fost dezvoltate de oamenii de ştiinţă cubanezi. Până la 17 iulie, 3,3 milioane de persoane, 30% din populaţie, un nivel încă scăzut, au fost vaccinate cu aceste seruri, potrivit lui Ciro Ugarte.