28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 20:15
No menu items!

Crește tensiunea în Donbas. Încă șase atacuri, raportate vineri

spot_img

Militanții pro-ruși continuă să bombardeze în Donbas pentru a doua zi consecutiv, informează Nexta. Asta după ce separatiștii sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei au acuzat joi forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor. Kievul a respins acuzațiile și spune că rebelii sunt cei care au tras în soldații ucraineni. Obuzele au lovit o grădiniță, un liceu și mai multe case și s-au înregistrat răniți atât în rândul civililor, cât și al soldaților ucraineni.

Forțele ucrainene au înregistrat 60 de atacuri ieri și șase astăzi din partea sepratiștilor, cele mai multe dintre acestea efectuate cu armament interzis de Acordurile de la Minsk, a transmis armata ucraineană vineri dimineață.

Pe lângă atacuri, forțele ucrainene au mai detectat și zborul unui unei drone inamice (unmanned aircraft), probabil Orlan-10.

În urma atacurilor, doi soldați ucraineni au fost răniți, dintre care unul în luptă. Cei doi sunt internați în spital, iar starea lor stabilă.

De asemenea, doi civili au fost răniți în urma bombardamentelor, pe lângă cei trei angajați ai grădiniței din Stanița, care a fost lovită de un obuz joi, mai transmite armata ucraineană.

                                                                                                                   Adina Silav