34.3 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 13:37
No menu items!

Cremele BB

spot_img

Cremele BB

Deşi au apărut în anii ‘50, în România cremele BB au devenit un obiect al dorinţei pentru doamne şi domnişoare abia în acest an.

Acest lucru, datorită multiplelor calităţi pe care le au aceste creme şi anume: protecţie împotriva radiaţiilor solare, de regulă SPF mai mare de 20, uniformizează nuanţa tenului, hidratează, servesc drept primer pentru un machiaj de durată, reduc ridurile fine, netezesc pielea, conferă strălucire discretă pielii şi, în funcţie de pigmentul colorat al fiecăreia, acoperă imperfecţiunile. Pot fi folosite şi de către persoanele care detestă fondul de ten, pentru că aceste creme sunt invizibile pe piele, acoperă micile probleme (pistrui, acnee, puncte negre, pori dilataţi) însă într-o manieră foarte naturală.

Cremele BB se adresează tenului curat, fără mari probleme şi asta pentru că nu are putere mare de acoperire. Sunt, înainte de toate, produse hidratante şi abia apoi de machiaj, însă acele persoane care nu se pot lăuda cu o piele de bebeluş pot folosi cremele BB pe post de primer, înaintea aplicării fondului de ten propriu zis, pentru un machiaj impecabil şi de durată şi o mai bună acoperire a porilor dilataţi, punctelor negre şi a coşurilor.

 Astfel, după curăţarea tenului, se aplică o cantitate potrivită de cremă BB, fără a fi nevoie să se folosească în prealabil alt tip de cremă hidratantă, iar mai apoi un strat fin de fond de ten şi restul produselor de machiaj. De fapt, se aplică fix ca o cremă de îngrijire, iar vara este cu adevărat mai indicată pentru că, la 40 de grade, nu prea mai avem dispoziţia necesară pentru a suporta pe piele fond de ten, corector sau pudră.

C.I.