3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 11:21
No menu items!

Crăciunul în țară: aproape 200 de concerte, spectacole și focuri de artificii

spot_img

piata-de-craciun-sibiu

Aproape 200 de concerte, spectacole şi focuri de artificii sunt organizate de sărbători în toată ţara, peste 11.000 de poliţişti urmând să asigure, zilnic, ordinea şi siguranţă publică în perioada Crăciunului.

În perioada sărbătorilor de iarnă de anul acesta ar urma să aibă loc 197 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), în 39 de judeţe şi în Capitală, organizate în principal de primării, în pieţele mari centrale ale localităţilor.

Acesta este motivul pentru care a fost suplimentat numărul forțelor de ordine, în această perioadă, peste 11.000 de polițiști urmând să asigure ordinea și liniștea publică, în fiecare zi, față de 10.000 de polițiști în mod obișnuit.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, din totalul poliţiştilor mobilizaţi suplimentar, 7.634 sunt poliţişti de ordine publică, 1.786, de la Rutieră, iar 1.599, de la celelalte structuri, respectiv Poliţia Transporturi, Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, luptători de Intervenţie Rapidă şi poliţişti de la Arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemenea, 335 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină în caz de necesitate.

R.D.