7.1 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 16:48

Cozi la graniță. Românii stau ore întregi să intre în țară

După relaxarea măsurilor care nu mai impun ca românii intrați în țară să intre, obligatoriu, în carantină sau în izolare, cei plecați peste hotare s-au grăbit să vină acasă. La Nădlac, coada de mașini era de 14 km, astfel că timpul de așteptare esre de peste 5 ore, în această dimineață, conform Antena 3.

Aproximativ 29.400 de persoane au trecut în ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră,  și peste 20.000 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 16.000 persoane cu 10.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 13.400 persoane cu 9.100 mijloace de transport, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Începând din data de 15 mai, când s-a trecut la starea de alertă de la starea de urgenţă, pentru toate persoanele care sosesc în România, indiferent din ce ţară, s-a instituit măsura izolării la domiciliu. Persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor izolare la domiciliu sau solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia pot opta pentru carantină instituţionalizată în spaţii special destinate, puse la dispoziţie de autorităţi.

La intrarea în țară pe la Vama Nădlac s-a format sâmbătă o coadă de mașini de aproximativ 14 km. Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare, se precizează comunicatul citat.