25.2 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 20:18
No menu items!

Cozi kilometrice în vămile rusești: cei care nu au prins un bilet de avion, au ales să plece cu mașina

spot_img

Rușii încearcă prin toate mijloacele să părăsească țara pentru a nu fi trimiși în război împotriva Ucrainei. Miercuri, pe 21 septembrie, au fost înregistrate cozi mari la granița cu Mongolia.

Acești cetățeni ai Federației Ruse nu au avut timp să achiziționeze râvnitul bilet către Istanbul, Erevan sau Tbilisi. În Kyakhta, la granița cu Mongolia, era o coadă de aproximativ 100 de mașini.

Este vorba despre bărbați apți de luptă, cu familiile lor, care încearcă să părăsească țara cât mai curând posibil, până când biroul militar de înregistrare și înrolare nu le va înmânat o citație.

Serviciul de presă de la Kremlin a spus că dacă sunt foarte mulți oameni care vor să părăsească țara, vor interveni grăniceri și agenții de ordine.

După discursul lui Putin din 21 septembrie, mulți bărbați ai Federației Ruse în vârstă potrivită de recrutare au încercat să aranjezet imediat procurarea de bilete de avion către acele țări care nu cer viză Rusiei – Turcia, Armenia, Georgia, Kazahstan etc.

În aceeași zi, o coadă mare s-a format la granița cu Finlanda. Prin această țară rușii vor să intre în UE. Cu toate acestea, rușii nu sunt bineveniți peste tot. Finlanda a decis deja să limiteze numărul de ruși cărora li se va permite să treacă în țară.

Țările baltice și Polonia și-au închis granițele rușilor. Și Letonia a spus că nu se vor face excepții pentru cei care încearcă să se sustragă de la mobilizare. În același timp, Germania propune să ofere azil politic recruților și dezertorilor din Federația Rusă.

D.Constantin