15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:37

Cozi imense în Republica Moldova, pentru a vota la europarlamentarele ”românești”

spot_img

Cetățenii români din Republica Moldova fac cozi la secțiile de votare pentru a participa la alegerile pentru Parlamentul European

coada republica moldova

Aproximativ 100 de persoane așteaptă la coadă la Ambasada României în Republica Moldova, aceeași situație fiind și la secția de votare de la Institutul Cultural Român, relatează Unimedia. Românii din Republica Moldova își pot vota candidații pentru Parlamentul European în cele 8 secții de votare deschise pe teritoriul țării.

Iată unde pot vota în Chișinău:

Secţia 1 – Ambasada României, str. Bucureşti 66/1

Secţia 2 – Secţia Consulară a Ambasadei, str. Grigore Ureche nr. 2

Secţia 3 – Secţia Consulară a Ambasadei, str. Grigore Ureche nr. 2

Secţia 4 – Institutul Cultural Român, str. Vlaicu Pîrcălab nr. 39

coada 2 republica moldova

Două secții de votare au fost create în orașul Bălți. Alte două în orașul Cahul și Ungheni. Secțiile au fost create în cadrul consulatelor României. Procesul de votare a început duminică dimineaţă, la ora locală 7:00 şi se încheie în aceeaşi zi, la ora 21:00.

coada 3 republicea moldova

Ministerul Afacerilor Externe din România a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate” la alegerile pentru membrii români în Parlamentul European din 25 mai 2014. Documentul este publicat pe site-ul MAE din România în cadrul secţiunii dedicate alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Foto: unimedia.md

C.C.