13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:26

Cozi cât vezi cu ochii la vămile din România pe ambele sensuri, de intrare și ieșire din țară

spot_img

Aglomerație infernală în vămile României, la intrarea și la ieșirea din țară. Sute de mașini așteptau, duminică, dimineața în vama Giurgiu la ieșirea din țară, dar și la intrare. Situația este asemănătoare în Vămile Nădlac și Vama Veche.

În ultimele 24 de ore, peste 2.500 de autoturisme au intrat în țară prin vămile Nădlac și Nădlac II.

Potrivit Poliției de Frontieră, încă de iero s-a creat aglomeraţie la punctul de trecere de la Vama Veche, unde autoturismele aşteaptă cel puțin o oră și jumătate pentru intrarea în ţară, dar şi la Calafat, unde la intrarea în ţară timpul de aşteptare este de 70 de minute.

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu se intră în ţară pe 7 artere, iar timpul de aşteptare este de aproximativ o oră, duminică dimineața.

„În această perioadă se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei la granița cu Ungaria”, confirmă Petre Nicola, purtător de cuvânt al ITPF Arad. „A fost suplimentat personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, a precizat oficialul.

C.D.