Covid-19 în România: A ieșit din casă ca să-și plimbe peștișorul de acvariu

Polițiștii care verifică motivele de părăsire a domiciliului pe durata stării de urgență întâlnesc cetățeni care inventează motivații hilare ca să încalce regulile ce impun distanțarea socială. 

UDATE ora12.00 – Poliţiştii au depistat, miercuri, 5.621 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei prevăzută de ordonanţa militară, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.404.297 de lei.

Un român le-a spus polițiștilor că a vrut să-și plimbe peștișorul de acvariu pe care îl ținea într-o pungă, susține Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

Acesta a relatat la Digi24 mai multe situații neobișnuite cu care s-au confruntat polițiștii când au verificat motivele pentru care oamenii au ieșit din casă, pe durata stării de urgență.

„Am avut o situație în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica a Digi24.

Președintele sindicatului Europol face un apel la responsabilitate și le cere românilor să nu se pună în pericol încălcând măsurile dispuse de autorități.

 

NICIUN COMENTARIU