9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:51
No menu items!

COVID-19 în Germania: Saxonia cere ajutorul medicilor nelicențiați din rândul refugiaților

spot_img

Guvernul german spune că poate să îşi dubleze numărul de paturi de terapie intensivă şi chiar să producă mai multe ventilatoare, dar are nevoie de oameni care să ştie să lucreze în sistemul medical, scrie Digi24.ro. Peste 300 de voluntari au răspuns, până acum, apelului lansat de autoritățile din Saxonia. 

Medicii din Consiliul regional al Saxoniei fac deja publicitate şi invită medicii din rândul refugiaților şi alţi oameni cu pregătire în domeniu să vină să îi ajute, chiar dacă nu au licenţă să profeseze pe teritoriul Germaniei. Până acum au răspuns prezent 300 de voluntari, bucuroşi că pot face şi ei ceva pentru ţara care i-a adoptat.

Germania, deși are multe cazuri de Covid-19, înregistrează mai puține decese. Vineri bilanțul a fost de 75 de noi decese, în 24 de ore, cel mai mare număr de până acum. S-au confirmat, de asemenea, și foarte multe cazuri noi de îmbolnăvire: 6.933 de persoane pozitive. Germania a ajuns astfel la un total de 50.871 de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 și 342 de morți. Alte 1.581 de persoane sunt în stare critică, în timp ce 6.658 s-au vindecat.