12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:31

COVID-19 crește în SUA, după proteste și ridicarea restricțiilor

spot_img

În timp ce tot mai multe state americane ridică restricțiile, iar oamenii participă la proteste, aproape jumătate din statele SUA înregistrează rate mai ridicate ale infectării cu noul coronavirus, relatează CNN.

Numărul americanilor infectați cu coronavirusul a trecut de 1,9 milioane, iar peste 110.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în doar patru luni, potrivit datelor Universității John Hopkins.

La nivel național, 22 din statele americane înregistrează o creștere a numărului de noi cazuri de COVID-19, 20 au înregistrat o scădere în ultimele zile, în timp ce în alte 8 state cifrele se mențin constante.

În Florida numărul de noi cazuri raportate în 24 de ore a crescut în medie cu aproximativ 46% în ultima săptămână, pe măsură ce marea parte a statului a intrat în a doua fază de relaxare a restricțiilor.

În timp ce marile orașe de pe coastă au fost afectate sever la debutul pandemiei în SUA, în ultimele săptămâni state din interiorul continentului, printre care Arkansas, Texas și Arizona, au asistat la o răspândire a pandemiei pe teritoriul lor.

În Utah, membra Camerei Reprezentanților din legislativul local Suzanne Harrison a descris creșterea recentă a numărului de infecții ca fiind „foarte îngrijorătoare și aproape exponențială”.

„Astăzi rata de testare pozitivă de 18,5% este aproape dublă decât cea de ieri (9,4%)”, a scris Harrison pe Twitter în cursul weekend-ului.

Statul a înregistrat peste 12.000 de infecții potrivit Universității John Hopkins.

Dovezi că pandemia nu se apropie de sfârșit există și la nivel global. Duminică au fost raportate cele mai multe noi cazuri de infecție într-o singură zi la nivel mondial de la izbucnirea pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

„Aproape 75% din cazuri au fost raportate de 10 țări, majoritatea din Americi și Asia de Sud”, a anunțat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.