10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:08
No menu items!

Covasna: Patru persoane, între care şi un primar, cercetate după ce au lovit cu pumnii doi poliţişti

spot_img

masina-politie

Patru persoane din judeţul Covasna, între care şi primarul comunei Belin, Siko Imre, sunt cercetate pentru ultraj, fiind acuzate că i-au lovit cu pumnii pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia, unul dintre suspecţi încercând chiar să-l stranguleze pe un agent cu o cravată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin, incidentul a avut loc, miercuri seară, în comuna Belin.

Primele verificări arată că şeful de post din comună şi ajutorul acestuia, aflaţi în autospeciala de serviciu pe drumul comunal 37, ar fi fost blocaţi în trafic de un autoturism în care se aflau două persoane. Una dintre cele două persoane, care ar fi fost în stare avansată de ebrietate, le-ar fi cerut poliţiştilor explicaţii cu privire la motivul prezenţei lor, la acea oră, în comună, adresându-le injurii şi agresându-i fizic, a precizat Nicoleta Marin.

Purtătorul de cuvânt a mai arătat că, la scurt timp, acelaşi autoturism a oprit în faţa sediului Postului de Poliţie, iar din acesta au coborât patru persoane, respectiv cei doi bărbaţi, alături de un al treilea bărbat şi o femeie.

Ulterior, şeful de post şi ajutorul acestuia ar fi fost loviţi cu pumnii de cele patru persoane, în faţa Postului de Poliţie, iar unul dintre suspecţi ar fi încercat să-l stranguleze pe un agent cu o cravată.

Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, comisarul şef Ioan Popa, a declarat pentru MEDIAFAX, că unul dintre agresori este primarul comunei Belin, Siko Imre.

Cei patru agresori sunt cercetați în libertate pentru ultraj.

R.D.