14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:47
No menu items!

Covasna: Eleva amenințată de maghiari, susținută de zeci de persoane în costume naţionale care s-au adunat în fața liceului

spot_img

Covasna: Eleva amenințată de maghiari, susținută de zeci de persoane în costume naţionale care s-au adunat în fața liceului
foto: jurnalul.ro

Aproximativ 30 de persoane îmbrăcate în costume naționale și cu steaguri românești s-au adunat, vineri dimineață, în faţa Liceului “Korosi Csoma Sandor” din Covasna, pentru a o susține pe eleva din clasa a IX-a care a fost amenințată cu moartea după ce a mers de Ziua Maghiarilor la școală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc.

Oamenii sunt din localitatea Zăbala și au cântat melodii populare româneşti.

Potrivit lui Dumitru Marinescu, prefectul judeţului Covasna, o echipă a Ministerului Educaţiei, care a venit să investigheze acest caz, se află în şcoală şi poartă discuţii cu conducerea, cu profesorii şi cu elevii.

O plângere a fost depusă de mama fetei şi la Poliţie, iar reprezentanţii IPJ Covasna au anunţat că s-a deschis dosar penal cu autor necunoscut în acest caz.

Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, după ce şi-a postat o poză cu bentiţa tricoloră pe acest site de socializare, iar Poliţia a demarat cercetările în acest caz.

A.V.