15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:09
No menu items!

Coulibaly a revendicat acțiunile teroriste în numele Statului Islamic. VIDEO

spot_img

Montajul filmului indică în mod indirect că au existat mai mulți complici

 coulibaly

Amedy Coulibaly, unul dintre cei teroriști care au acționat în această săptămână la Paris, a revendicat acțiunile sale în numele organizației teroriste Statul Islamic, într-un clip video care a apărut duminică dimineață.

Coulibaly este vinovat de luarea de ostatici de la Porte de Vincennes, care s-a soldat cu moartea a patru civili și a unui polițist, și de uciderea unei polițiste în centrul Parisului.

Data publicării videoclipului și montajul video arată că există mai mulți complici. Deși Coulibaly făcea parte din aceeași celulă radicală cu frații Kouachi, aceștia au revendicat acțiunile în numele organizației Al-Qaida din Yemen, fapt care atrage atenția asupra fluidității și capacității de adaptare a mișcării teroriste islamiste.

Identitatea bărbatului și veridicitatea filmului au fost confirmate de fostul său avocat și de Poliție, potrivit publicației Le Figaro.

Coulibaly a vorbit în fața camerei de filmat și a declarat că a acționat ”împotriva poliției”. Amedy Coulibaly a fost ucis vineri de forțele speciale franceze, după asaltul asupra magazinului cu specific evreiesc din estul Parisului.

https://www.youtube.com/watch?v=i0KVU1U8_E0