13.1 C
București
joi, 28 martie 2024 - 23:10
No menu items!

Cotlet haiducesc

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 450 gr cotlet,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 lingurițe boia dulce,
  • 3 lingurițe boia iute,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 4 lingurițe sare cu semințe de ardei,
  • 3 lingurițe coriandru,
  • 1 linguriță cimbru,
  • 150 ml supă de usturoi.

Mod de preparare:

Spălăm cotletul și, cu ajutorul unui prosop de bucătărie, îndepărtăm apa de pe el, prin tamponare.

Presărăm sarea amestecată cu semințele de ardei și avem grijă ca aceasta să se întindă pe toată lungimea cotletului. Aruncăm condimentele pe un fund de lemn și tăvălim cotletul prin ele.

cotlet

Turnăm uleiul și ungem bine carnea. O punem într-o pungă pentru marinare (cu fermoar) și o lăsăm la rece pentru 24 ore.

Așa va arăta după marinare:

cotlet1

Turnăm supa  în tavă și așezăm cotletul, astfel încât să nu se plieze.

Încălzim cuptorul la 160 grade și introducem tava pentru 1 oră și 40 de minute. 

După o oră de coacere, puteți  întoarce carnea.

Între timp, puteți coace în cuptor și câțiva cartofi în coajă, cu sau fără sare. Vor fi o garnitură perfectă pentru acest cotlet.

Se scoate carnea din cuptor după coacere și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Rezultatul va fi o carne fragedă, gustoasă și ușor picantă.

cotlet3

Poftă bună!

Nicoleta Popa