17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:29
No menu items!

Coșmarul din spitalele românești: un pacient cu epilepsie a fost lovit cu pumnii de un asistent și un infirmier

spot_img

Este o anchetă la Spitalul Județean din Oradea, unde familia unui pacient cu epilepsie susține că acesta a fost agresat de cei care trebuiau de fapt să îi acorde îngrijire. Un medic este acuzat că a încercat să ascundă incidentul.

 Întreaga scenă s-a întâmplat într-o zi când bărbatul a fost văzut de un asistent ieșind din salon să vorbească la telefon cu soția sa, potrivit Antena 3. Infirmierul i-a spus să intre înapoi, însă pacientul s-a scuzat că nu vrea să deranjeze colegii de suferință. Nu a mai apucat să închidă telefonul. Infirmierul l-a chemat pe asistent și împreună l-au imobilizat și l-au dus în salon în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență. Acolo, orădeanul ar fi fost legat de pat, dar și sedat.

 Șocantă este însă și reacția medicului ce l-ar fi sfătuit pe bărbat să nu facă plângere împotriva celor doi, deoarece va mai avea nevoie de ajutorul lor, fiind vorba despre un pacient cu epilepsie, notează sursa citată.

 Bărbatul a obținut un certificat medico-legal și i-a acționat în instanță pe toți cei trei.

Infirmierul și asistentul s-au ales cu câte un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității pentru 90 de zile, dar și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei. Medicul însă a scăpat cu un simplu avertisment.

D.Constantin