14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 5:18

“CORUPȚIE ÎN FOTBAL” Cornel Penescu – trei ani cu suspendare

spot_img

Foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş vor executa câte doi ani de închisoare

Cornel_Penescu

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat definitiv, de Curtea Supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că l-a plătit pe fostul arbitru Ionică Serea să declare echipa FC Argeş câştigătoare într-un meci disputat cu Steaua Bucureşti.

Judecătorii au menţinut pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă de Curtea de Apel Ploieşti, hotărând suspendarea executării acesteia, pentru un termen de încercare de cinci ani.

Sentința pronunțată miercuri de Curtea Supremă este definitivă.

În acelaşi dosar, fostul director al firmei Pic Liviu Făcăleaţă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de complicitate la dare de mită.

De asemenea, foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş urmează să execute câte doi ani de închisoare, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, Ionică Serea şi Marius Martiş au fost trimişi în judecată pe 21 mai 2010, de procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, pe 18 martie 2009, Penescu  -acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti – i-a dat mită 21.000 de dolari arbitrului Ionică Serea, care fusese delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti, programat pe 20 martie 2009.

Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş “să obţină un rezultat favorabil (…)şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă”, au arătat procurorii.

R.D.