4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 1:26
No menu items!

Corpul de Control al ministrului transporturilor, Ioan Rus, a descins la TAROM

spot_img

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus a trimis Corpul de Control la TAROM pentru verificarea activității departamentelor și derularea contractelor

TAROM-Airbus_A310_YR-LCA

Conform mandatului de control semnat de conducerea Ministerului Transporturilor, Florian Frăsineanu, Călcâi Victor și Pătru Adrian, consilieri superiori la Direcția Corpul de Control din cadrul MTI, vor face, până la sfârștiul lunii octombrie, un control general la compania TAROM.

Cei trei consilieri trimiși de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, verifică la TAROM execuția bugetului, respectarea disciplinei financiar-contabile, modul de administrare și gestionarea resurselor financiare, gestionarea creanțelor și arieratelor, verificarea și derularea contractelor, verificarea prevederilor legale la angajare și promovare/concedierea personalului angajat. Cei trei angajați ai Corpului de Control al ministrului Transporturilor verifică și situația litigiilor.

 surse oficiale din Ministerul Transporturilor

Cei trei consilieri vor lua la puricat și toate cheltuielile din acest an efectuate de conducerea TAROM, modul cum au fost efectuate anumite angajări și majorări salariale prin acordarea unor sporuri.

Conducerea Ministerului Transporturilor a cerut angajaților Corpului de Control să verifice activitatea companiei aeriene după ce membrii CA al TAROM, la sfârșitul lunii iulie, au constatat că managerul Christian Heinzmann nu a respectat anumite termene din Planul de Management. În minuta ședinței ordinare Consiliului de Administrație al TAROM, din 22 iulie, membrii CA au pus în vedere directorului general, Christian Heinzmann că în Planul de Management sunt prevăzute anumite acțiuni de redresare a companiei nerealizate de managerul privat.

Raportul prezentat de directorul general nu conține criteriile și obiectivele sale de performanță și nu corespunde cerințelor sale formulate în Planul de Management. Conform Planului de Management, până la sfârșitul acestui an, ar fi trebuit să fie concediați aproximativ 500 de oameni. Christian Heinzmann a precizat că neimplementarea măsurilor din Planul de Mangement se datorează schimbărilor la nivelul Consiliului de Administrație și neaprobarea anumitor măsuri de CA-ul anterior.

surse oficiale din ministerul Transporturilor

Tot în documentul parafat la sfârșitul ședinței din 22 iulie, membrii CA au constatat că managerul TAROM a dat vina tot pe fostul Consiliu de Administrație pentru modificarea unor măsuri prevăzute în Planul de Management și implementarea altor măsuri.

Ștefan Etveș