-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 9:26
No menu items!

Corpul de control al MAI cere anchetarea fostului ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan “Grindă”

spot_img

Corpul de control al Ministerului de Interne cere procurorilor să îl ancheteze pe fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, pentru că le-ar fi cerut socoteală șefilor poliției din Vrancea că fiul său a fost oprit în trafic de prea multe ori. Conform Antena 3, Ion Ștefan zis și “Grindă”, susține că doar a cerut polițiștilor să i se explice despre ce a fost vorba, nu că ar fi intervenit pentru fiul său.

Ion Ștefan a considerat un abuz faptul că fiul său, care circula cu mașina tatălui, a fost oprit în trafic de 3 ori într-o săptămână, chiar în perioada în care el urma să fie schimbat de la șefia ministerului Dezvoltării. Polițiștii au raportat la conducerea MAI că Ion Ștefan i-ar fi chemat să dea explicații în sediul Prefecturii județului Vrancea.

Ministrul de interne Lucian Bode și-a trimis Corpul de control pentru a verifica sesizarea, iar concluzia a fost că faptele trebuie cercetate de procurori, fiind indicii de comitere a unei infracțiuni.

Într-o intervenție în direct la Antena 3, Ion Ștefan a negat vehement acuzațiile aduse.

“Este o minciună sfruntată, feciorul meu nu a fost oprit în trafic, a fost legitimat de trei ori în acea săptămână. Era parcat de fiecare dată”, a susținut Ion Ștefan.

Referitor la convocarea polițiștilor la Prefectură, fostul ministru a declarat că nu a cerut nimănui socoteală, ci doar a discutat cu comandantul Poliției, cu prefectul și cu alte persoane.

“Repet încă o dată: este o minciună sfruntată. Da, am discutat cu prefectul, am discutat cu comandantul Poliției, am discutat cu toată lumea. Nu am cerut la nimeni nici socoteală. Fapta este următoarea: în săptămâna în care a fost votat guvernul Ciucă, un reprezentant al familiei mele a fost legitimat de trei ori. Dacă dvs. vi se pare normală această procedură vă rog să vă gândiți foarte bine la ceea ce vă doriți.

Eu am cerut doar să mi se spună despre ce este vorba.”, a precizat Ion Ștefan.

Marilena Nedelcu