-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 13:44
No menu items!

Coronavirusul, scăpat de sub control în Marea Britanie

spot_img

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a anunțat că noua tulpină a coronavirusului care circulă în ţară este „în afara controlului” ceea ce ar justifica reintroducerea măsurilor de izolare la Londra şi într-o parte a Angliei, până la implementarea unui vaccin, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

“Din păcate noua tulpină este în afara controlului. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale”, a declarat duminică Matt Hancock postului Sky News. Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin, a adăugat el.

Guvernul lui Boris Johnson a anunţat sâmbătă măsuri de izolare pentru Londra, sud-estul Angliei şi o parte din est, fapt ce obligă 16 milioane de locuitori să rămână acasă şi să renunţe la vizitele de Crăciun.
 
Nouă tulpină de SARS-C0V-2 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată, declarase sâmbătă Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia.